Парламентът реши да върне процедурата по избор на нови бойни

...
Парламентът реши да върне процедурата по избор на нови бойни
Коментари Харесай

Парламентът с важно решение за изтребителите на България

Парламентът реши да върне процедурата по желание на нови бойни изтребители. В отчета на комисията по защита се показва, че се задължава Министерство на защитата трябва да предложи нова финансова рамка и да актуализира главните оферти като се разшири обсега от компании за придобиване в това число на нови самолети, оповестява Нюз бг.
Цветан Цветанов ръководител на ПГ на ГЕРБ дефинира решението на Народното събрание като вярно. Той разяснява още, че Антон Тодоров, намеквайки за мотивацията на президента Румен Радев да поддържа офертата за самолетите " Грипен " по никакъв метод не е загатнал термина " корупция ".

" Никой по никакъв мотив не е споделил за корупция. Подобен въпрос постоянно може да бъде интерпретиран. Той не сподели за корупция, той сподели за потупване по рамото, доколкото аз разбрах ", уточни Цветанов.

Той бе безапелационен, че с решението на Народното събрание се отстранява една неправда. По думите му в тази процедура нищо не е налагало припряност.

Цветанов разясни, че с въвеждането на този спомагателен осми аршин (б. р. засяга наложителната скица за заплащане на самолетите във времето)всъщност се е основала причина за дисквалифицирането на един от участниците (б.р. засяга офертата за самолетите F-16).

Относно мненията на президента Румен Радев и кардиналните му позиции, Цветанов уточни: " Ако приказваме за принципността, ние имаме за къс интервал от време в границите на осем месеца две разнообразни тези - едната теза е бързо приключвайте процедурата, която вицепремиера Янев завършва. "

Цветанов добавя, че " идва постоянно определен кабинет и постоянно Народно заседание - за какво се бърза? Защо не взе същата страна, която взе в този момент сега за Върховен административен съд? Защо не сподели - дано да бъде правилно. Това не може да бъде като отговорност и ангажимент от служебното държавно управление, тъй като след два месеца има законно определено държавно управление, което е с парламент, който може да реализира нужния парламентарен надзор. В момента обаче Върховен административен съд няма да подпише указа, ще го върне на новия Висш съдебен съвет. Виждате две разнообразни процедури с друг метод ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР