Парламентът решава днес дали да позволи създаването на временна комисия

...
Парламентът решава днес дали да позволи създаването на временна комисия
Коментари Харесай

Парламентът решава за комисия по свалянето на имунитета на Радостин Василев

Парламентът взема решение през днешния ден дали да разреши основаването на краткотрайна комисия по настояването на основния прокурор за събаряне на имунитета на депутата от " Продължаваме промяната - Демократична България " Радостин Василев. Депутатите ще изслушат служебния министър на стопанската система и промишлеността за отражението на глобите против Русия върху българската стопанска система.

Главният прокурор Иван Гешев изиска Народното събрание да смъкна имунитета на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев поради отправени закани и опит за насила към депутата от " ИТН " (ИТН) Христинка Иванова да напусне парламентарната си група.

Записът с телефонен диалог сред Василев и Иванова беше огласен на конференция на Има Такъв Народ през юни м.г., водена от Тошко Йорданов, дни откакто петима депутати отпред с Радостин Василев напуснаха и групата и партията в символ на противоречие с решението на водача Слави Трифонов да отдръпна министрите и поддръжката си за кабинета на Кирил Петков.

Самият Радостин Василев дефинира акта на прокуратурата като опит за заплашване, напомня БГНЕС.

Съгласно Конституцията и парламентарния устав възбуждането на наказателно гонене против депутат е допустимо след негово документално според или с позволение на Народно събрание. Тъй като Василев не се е отказал непринудено от имунитета си, в този момент неговите колеги-депутати би трябвало да се произнесат.

Икономическият министър Никола Стоянов ще бъде изслушан по искане на парламентарната група на " Възраждане ". Той ще бъде питан за наличието на включените в 11-ия пакет наказания по отношение на Русия, препоръчани от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Очаква се да показа разбор по браншове за въздействието върху българската стопанска система на всички наложени до този миг наказания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР