Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8

...
Парламентът решава дали да ратифицира договора за придобиване на 8
Коментари Харесай

НС решава днес за придобиването на 8 нови самолета Ф-16

Парламентът взема решение дали да ратифицира контракта за придобиване на 8 нови самолета Ф-16 Блок 70. В рамките на парламентарния надзор ще дава отговор на въпроси служебният министър председател Гълъб Донев. Освен новите 8 изтребители в контракта, подписан на 15 юли т.г., са включени муниции, средства за образование на Военновъздушните ни сили, поддръжка и аварийни елементи.
 
След влизането в действие на закона за ратификация министърът на външните работи би трябвало да уведоми държавното управление на Съединените американски щати за осъществяване на националните процедури, написа БНР. На първо четене ще бъдат разисквани и промени в Закона за правосъдната власт, с които се цели подсилване на ролята на Инспектората към Висшия правосъден съвет за предварителна защита и противопоставяния на корупцията в правосъдната власт.
 
Предвижда се съответните колегии в съвета да одобряват Кодекс за етично държание на българските съдии и на прокурорите и следователите. Служебният министър председател Гълъб Донев ще дава отговор на три въпроса. Един от тях е от Корнелия Нинова за позицията на служебното държавно управление, че България е " пред война ".
 
Поводът е изявление в " Неделя 150 " на представителя на държавното управление Антон Кутев. Още 10 министри ще вземат участие в парламентарния надзор. Все още няма изясненост дали депутатите ще продължат да работят по измененията в Изборния кодекс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР