Парламентът регламентира случаите на поставяне на преместваеми обекти. Текстът бе

...
Парламентът регламентира случаите на поставяне на преместваеми обекти. Текстът бе
Коментари Харесай

Депутатите регламентираха случаите на поставяне на преместваеми обекти

Парламентът регламентира случаите на слагане на преместваеми обекти. Текстът бе заложен в Закона за устройство на територията и бе признат на второ четене от депутатите.

В поддръжка на текста гласоподаваха 96 народни представители, „ срещу “ – 17 и „ въздържали се “ – 3, с което той бе признат.

С новите разпореждания върху поземлени парцели могат да се слагат преместваеми увеселителни обекти, преместваеми обекти за административни, търговски и други обслужващи действия, както и такива за краткотрайно обитаване при бедствия. За увеселителните и за административни и търговски обслужващи действия депутатите разпоредиха да се издава позволение за слагане въз основа на скица и планова документи, утвърдени от основния проектант на общината.

Схемата за слагане дефинира пространственото разположение, типа, вида, размерите и предназначението на обекта. В взаимозависимост от типа и предназначението на обекта се показва самостоятелен план, който съдържа архитектурно-художествена и инженерно-техническа част, или стандартизиран план, съпроводен с декларация за характерностите на обекта, издадена от производителя въз основа на протоколи от изпитване или калкулации или документ за система за ръководство на качеството или на документи, удостоверяващи сходство с техническите условия на нормативните актове. Условията и редът за издаване на разрешението за слагане на обектите, за одобрение и за условията към схемата и плановата документи се дефинират с разпоредба на общинския съвет.

Поставянето на преместваеми обекти в урегулираните поземлени парцели се позволява единствено в случай че не се надвишават откритите в усъвършенствания организационен проект индикатори. В паркове и градини слагането на преместваеми обекти се прави по ред, избран с разпоредба. Максималните размери, градивното решение и архитектурно-художественото оформление на преместваемите обекти, както и на обектите, които се разполагат в поземлени парцели за времето на осъществяване на публични мероприятия – културни фестивали, спортни и атракционни прояви, благотворителни и рекламни акции и други, също се дефинират с разпоредба.

От Движение за права и свободи предложиха да отпадне целия текст, само че предлагането им бе отхвърлено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР