Парламентът ратифицира Споразумението между Европейската инвестиционна банка и правителството на

...
Парламентът ратифицира Споразумението между Европейската инвестиционна банка и правителството на
Коментари Харесай

България се включва към Инициативата за икономическа устойчивост

П арламентът ратифицира Споразумението сред Европейската капиталова банка и държавното управление на Република България за вноска във фонда на Инициативата за икономическа резистентност, подписано в София на 27 май 2019 година и в Люксембург на 5 юни 2019 година Със съглашението се цели постигането на стабилно развиване в страните от Южното съседство и Западните Балкани.

Инициативата е интегриран пакет от заеми, облекчени финансирания и новаторски принадлежности, който е основан, с цел да улесни финансирането в интервала 2016-2020 година на вложенията в двата района, които заради финансови ограничавания, ниска възвращаемост или висок риск не са привлекателни за вложители. С тези принадлежности се добавя нужната филантропична помощ и краткосрочните ограничения за адресиране на следствията от миграционната рецесия.



Предвижда се Инициативата за икономическа резистентност да активизира средства в размер на 15 милиарда евро, като за реализиране на поставените цели се търси активизирането на спомагателни средства от общо 730 млн. евро.

Размерът на вноската на Република България във Фонда е на стойност 100 000 евро годишно , като финансирането на вноските за 2019 и 2020 година ще се реализира от утвърдените средства за публична помощ за развиване и филантропична помощ по бюджета на Министерството на външните работи. Очаква се присъединяване в Инициативата да способства за справяне с провокациите, свързани с филантропичните и миграционни процеси, зародили в съседство на Европейския съюз.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР