Парламентът ратифицира споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие

...
Парламентът ратифицира споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие
Коментари Харесай

НС ратифицира споразумение с Международната банка за възстановяване и развитие

Парламентът ратифицира съглашение с Международната банка за възобновяване и развиване за поддръжка за основаването на офис на Световната банка в София.
" За " ратификацията му гласоподаваха 87 народни представители, " срещу " - 0 и " въздържали се " - 1. По предложение на депутата от ГЕРБ Александър Иванов съглашението бе утвърдено и на второ четене.
То планува държавното управление на България да окаже финансова поддръжка на Международната банка за възобновяване и развиване за дълготрайно позициониране и действие на офис на Световната банка за споделени услуги и други функционалности в София за интервала на неговото деяние на територията на страната.
Очаква се офисът на Световната банка да включва огромен брой експерти по осведомителни технологии, които ще заменят и разширят услугите и продуктите, доставяни от Вашингтон.
Планира се в офиса да бъдат структурирани и други функционални звена, като се употребяват споделените услуги в района и аутсорсинга на висококвалифицирани и стимулирани експерти, в това число в региона на финансите, човешките запаси, здравните услуги и други
Планира се осъществяването на плана да е поетапно, като първата фаза ще започва през юли 2019 година и ще доближи цялостния потенциал от 300 заети места в петгодишен период. Международната финансова институция предвижда чистите доходи за страната от активността да доближат 2,3 млн. евро през петата година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР