Парламентът ратифицира Междуправителственото споразумение между Република България и Република Гърция

...
Парламентът ратифицира Междуправителственото споразумение между Република България и Република Гърция
Коментари Харесай

Депутатите ратифицираха споразумението за газова връзка с Гърция

Парламентът ратифицира Междуправителственото съглашение сред Република България и Република Гърция по отношение на междусистемна газова връзка Гърция - България, подписано в София на 10 октомври предходната година.
На първо четене законопроектът за одобрение на съглашението беше утвърден със 134 гласа " за ", 0 " срещу " и 1 " въздържал се ", а на второ четене - единомислещо със 131 гласа " за ",
Със съглашението се планува систематизиране на приходите от плана на териториален принцип, при който общата облага от преноса на природен газ по газопровода се разпределя сред двете страни, съразмерно на дължината на новото трасе на всяка една от двете територии.
Проектът планува построяването на газопровод, който директно ще свързва националните газопреносни мрежи на Гърция и България и ще се свързва и с газопровода ТАР (Trans Adriatic Pipeline).
Газопроводът IGB ще има съществена стратегическа роля и директният резултат ще се показва в реализиране на действителна диверсификация на източниците за доставка на природен газ за България и за пазара на природен газ в Югоизточна Европа.
Газопроводът е с обща дължина почти 182 километра, от които 151 километра са на българска територия.
Основният претекст за подписването на съглашението за газовата връзка Гърция-България е закрепването на използвания данъчен режим и по-конкретно - равнищата на корпоративния налог в двете страни към ставките, настоящи сега на подписване на съглашението.
Ратификацията бе призната без спор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР