Парламентът прие със 121 гласа за“ и 5 против“ оставката

...
Парламентът прие със 121 гласа за“ и 5 против“ оставката
Коментари Харесай

Освободиха Румен Порожанов, новият земеделски министър е Десислава Танева

Парламентът одобри със 121 гласа „ за “ и 5 „ срещу “ оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите.
На негово място предстоящо назначи народния представител от ГЕРБ и ръководител на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева “.
Оставката на Румен Порожанов бе подадена през вчерашния ден поради почналото следствие за злоупотреби с европейски средства в Държавна фирма „ Земеделие “, когато институцията е ръководена от него.
В претекстовете за решението си той уточни, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление.
Бойко Борисов обаче разгласи, че е приел оставката на земеделския министър Румен Порожанов поради отхвърли му да в профил от служба член на управлението на Държавна фирма " Земеделие ", махленски по отношение на частна къща за посетители.
Още през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов предложи за негов заместител Десислава Танева. Тя е била министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година във втория кабинет на Бойко Борисов.
През 2015 година в мандата си като министър в кабинета " Борисов 2 " Танева се оказа въвлечена в скандална социална поръчка за покупка на първокласни джипове " Тойота " по 200 000 лева за прилагане от държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград (и преотстъпени краткотрайно на НСО).
Оказа се, че скъпата инвестиция на подчинените на Министерство на земеделието и горите сдружения е облагодетелствала единствения участник в търга - някогашен съученик на Танева и неин другар от детските години.
Танева беше спрягана за министър и при започване на 2017 година, когато се формираше третото държавно управление на Борисов. Името й обаче още веднъж отпадна от кабинета - по това време Танева беше бременна с близнаци, които роди през август 2017.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР