Парламентът прие процедурните правила за избор на управител на БНБ

...
Парламентът прие процедурните правила за избор на управител на БНБ
Коментари Харесай

Депутатите приеха правилата за избор на управител на БНБ и председател на Сметната палата

Парламентът одобри процедурните правила за избор на шеф на Българска народна банка и ръководител на Сметната палата.Срокът за оферти на претенденти ще бъде седем дни и те ще бъдат направени от парламентарните групи.По-рано в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, беше безапелационен, че хората му няма да поддържат никой различен с изключение на Димитър Радев за шеф на банката, съобщи.

По време на гласуването нямаше никой от ПП-ДБ в залата, а в коридорите на Народното събрание Кирил Петков ясно съобщи, че никой от тях няма да бъде през днешния ден в зала, тъй като това, което се случва, е неприемливо.Причината, довела до това решение на ПП-ДБ е, че обновяването на управленията на Сметната палата, Българска народна банка и Здравната каса е било вкарано в комисия. " Първоначалната ни сделка, че всички регулатори ще бъдат обсъждани и за тях ще има единствено претенденти с безупречна известност, беше нарушена ", разгласи Петков.

" Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление, това ще бъде цената - хората във всички регулатори с мандат до 5 години да бъдат сменени от скритото болшинство, доста се лъжат. Няма по какъв начин да дам контрола в страната на това болшинство ", сподели още той.От " Възраждане " се възмутиха, че без тях с гласовете на Движение за права и свободи и ГЕРБ разпоредбите били прокарани и признати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР