Парламентът прие промени в Закона за опазване на обществения ред

...
Парламентът прие промени в Закона за опазване на обществения ред
Коментари Харесай

Отпадна забраната за продажба на билети на каса на спортни събития с висок риск

Парламентът одобри промени в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия на второ четене. Законопроектът е подбуден от разбор на динамично изменящата се процедура отразена и в наредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран метод към сигурност, сигурността и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия, подписана от Република България на 3 юли 2016 година Тя следва да се ратифицира от Народното събрание.

Със законопроекта се предлага анулацията на текстовете, отнасящи се до възбрана за продажба на билети на каса в деня на осъществяване на спортното мероприятие, когато то е несъмнено като мероприятие с висок риск.

В сегашния миг в Народното събрание има образувана работна група, която създава напълно нов Закон за сигурността и сигурността по време на спортни мероприятия, който се опира напълно на главните правила на новата Конвенция. Също по този начин съгласно вносителите е належащо текстовете, отнасящи се до достъпа до спортното мероприятие да бъдат прецизирани в новия закон, за да се обезпечи оптималната отбрана на персоналните данни на жителите. Законопроектът ще способства за по-ефективна и резултатна законодателна политика в битката против безредиците по време на футболни мачове и спортни мероприятия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР