Парламентът прие промени в Закона за концесиите, свързани с морските

...
Парламентът прие промени в Закона за концесиите, свързани с морските
Коментари Харесай

Край на действията „на парче“, започва дебат за цялостно развитие на българското Черноморие

Парламентът одобри промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове, осведоми „ Фокус “. Промените са импортирани от Министерски съвет и за тях гласоподаваха 116 народни представители, „ срещу “ 1 и „ въздържали се “ – 30. С предлаганите в сегашния законопроект промени и допълнения на Закона за концесиите се цели основаването на специфична цялостна уредба на концесиите за услуга с обект морски плаж.

Съгласно текстовете министърът на туризма прави подготвителните дейности за възлагане на концесии за морски плажове при изискванията и по реда на този закон. Приетите текстове регламентират, че министърът на туризма ще може да внася в Министерския съвет оферти за възлагане на концесии за морските плажове.

С измененията министърът на туризма ще може да провежда процедурите за установяване на концесионер, да подписва концесионните контракти, да организира процедури за отдаване чартърен на морски плажове, да подписва наемните контракти и да провежда контрола по осъществяване на отговорностите по подписаните концесионни контракти и договорите за наем.

От парламентарната естрада министърът на туризма съобщи, че държавното управление се е обединило с туристическия бранш, с цел да бъде иницииран изчерпателен спор за концепцията за изцяло развиване на българското Черноморие, а освен да се работи " на парче ".

" След като организирахме следващата среща с представителите на концесионерите и на целия бранш - хотелиери и ресторантьори, които дават отговор за предлагането на добър и първокласен туристически артикул, се обединихме към концепцията да стартираме един по-сериозен и стратегически спор за цялостното развиване на българското Черноморие. Не на парче още веднъж да мислим в една посока дали би трябвало единствено да категоризираме плажовете и кои плажове, а през призмата на това какви туристически артикули бихме желали да предлагаме по Черноморието, тъй че България да бъде конкурентна туристическа дестинация ", акцентира Ангелкова. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР