Парламентът прие промени в Закона за държавната собственост на второ

...
Парламентът прие промени в Закона за държавната собственост на второ
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за държавната собственост на второ четене

Парламентът одобри промени в Закона за държавната благосъстоятелност на второ четене. С измененията се усъвършенства процедурата, обвързвана с отчуждаването на частни парцели за държавни потребности. В закона беше записано, че в седeмдневен период от постъпване на настояването съдът може да допусне авансово осъществяване на акта за отчуждаване, когато това се постанова, с цел да се защитят изключително значими държавни или публични ползи при реализирането и построяването на значими национални обекти и обекти с национално значение. Това ще е допустимо, в случай че парцелът не е само жилище на притежателя. Други условия са да е налице влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект или обект с национално значение, и избраното обезщетение да е импортирано по сметка на правоимащите лица или по сметка на регионалния шеф, съобщи Българска телеграфна агенция.

Запазва се опцията за въвод на вложителя във притежание в парцела и за приемането на позволение за градеж, като се планува при допускане на предварителното осъществяване съдът да дефинира и парична гаранция в размер на една трета от размера на импортираното от вложителя обезщетение.

За " народен обект " бяха избрани и индустриалните зони или софтуерните паркове с нужната техническа инфраструктура за привличане на вложения. Според Тома Биков от ГЕРБ това ще улесни инвеститорския развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР