Парламентът прие промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-високи наказания

...
Парламентът прие промени в Наказателния кодекс, които предвиждат по-високи наказания
Коментари Харесай

НС вдигна наказанията за онлайн сексуално насилие и киберпрестъпления

Парламентът одобри промени в Наказателния кодекс, които плануват по-високи санкции за онлайн полова употреба на деца и за киберпрестъпления. Със 110 гласа " за ", 11 " срещу " и 4 " въздържали се " депутатите одобриха измененията, които са по претенции на Европейска инструкция.

Според Европейска комисия при транспонирането на директивата, България не се е съобразила с изискуемия оптимален предел за наказването отнемане от независимост, който следва да бъде не по-малък от пет години.

Законопроектът планува актуализиране на настоящата нормативна уредба на компютърните и компютърно обвързваните закононарушения, показват вносителите. Сред предлаганите промени се включва актуализиране на нормативната уредба за противопоставяне по отношение на компютърно обвързваните закононарушения против интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност.

Сред предлаганите промени се включва и актуализиране на нормативната уредба за противопоставяне по отношение на компютърно обвързваните закононарушения, свързани с интелектуалната и индустриалната благосъстоятелност. В претекстовете се показва, че тези закононарушения следва да се възприемат за действия с висока степен на социална заплаха, освен поради правата и ползите на обособения създател, които засягат, а и с нанасянето на финансови загуби в изключително огромни размери, което се отразява на приходите в държавния бюджет.

Срещу измененията възрази депутатът от " Възраждане " Петър Петров, като уточни, че не се вземат решение съществени проблеми на българите, свързани с закононарушенията против личността и собствеността им . Според част от признатите на първо четене текстове лицата, които склоняват малолетни, да вземат участие или следят полови сношения, ще се санкционират вместо с пет - с шест години отнемане от независимост.

Законопроектът е нестимулиран, не прави действителна промяна в Наказателен кодекс, а резултатът няма да е мечтан от страна на вносителите. Европейската инструкция не извършва задачите и желанията, които желаят българските жители. Те желаят битка с битовата престъпност и корупцията ", бяха неговите причини. Петров бе безапелационен, че нарастването от 5 година на 6 година за принуждение над деца няма да повлияе.

Благовест Кирилов от Българска социалистическа партия попита кой ще образова фрагментите на Министерство на вътрешните работи и правосъдната система по какъв начин може да бъде готова по-добре по отношение на новите условия. И той счита, че и да се вдигнат годините за наказване при закононарушенията, в случай че няма санкции - няма да има резултат.
 Европейската комисия с ново законодателство за отбрана на децата от полово принуждение
Европейската комисия с ново законодателство за отбрана на децата от полово принуждение

Обмисля се тактика отбрана и преодоляване на децата в онлайн пространството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР