Парламентът прие предложението на д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ да

...
Парламентът прие предложението на д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ да
Коментари Харесай

Временна комисия в НС ще гледа под лупа проекта за нова Конституция

Парламентът одобри предлагането на доктор Даниела Дариткова от ГЕРБ да се сътвори Временна анкетна комисия за разглеждане на плана на нова Конституция.  " За " основаването й гласуваха 116 народни представители, " срещу " - 52 и един " въздържал се ". Точката беше включена в днешната стратегия на депутатите, защото през вчерашния ден преди гласуването на решението, съвещанието бе прекъснато заради липса на кворум.

Комисията ще работи в период от 2 месеца. За неин ръководител е определена Десислава Атанасова от ГЕРБ, а за неин заместител Искрен Веселинов от " Обединени патриоти ". Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „ Обединени патриоти “, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „ Воля “ и Спас Панчев от групата на самостоятелните депутати.

От Българска социалистическа партия не предложиха членове на комисията. „ От името на Българска социалистическа партия ясно и изрично декларирахме, че няма да вършим предложенията и няма да участваме в тази комисия “, сподели секретарят на Българска социалистическа партия Филип Попов. От Движение за права и свободи също не предложиха членове на комисията и напуснаха пленарната зала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР