Парламентът прие оставката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев,

...
Парламентът прие оставката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев,
Коментари Харесай

Приеха оставката на депутата Димитър Гамишев

Парламентът одобри оставката на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев, съобщи Фокус.

„ За “ оставката му гласоподаваха 139 народни представители, „ срещу “ – 6 и „ въздържали се “- 7, с което тя бе призната. Гамишев е определен от 1-ви Многомандатен изборен регион Благоевград от листата на Политическа партия ГЕРБ.

Димитър Гамишев подава оставката си на 28 март 2018 година До това се стигна, откакто стана ясно, че по отношение на него е почнала инспекция от Национална агенция за приходите поради компания, която е продал преди да стане общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев. Първи тематиката повдигнаха от Областния съвет на Българска социалистическа партия в Благоевград на 26 март, когато в декларация показаха терзания поради информацията, че Гамишев е злоупотребявал с налози.

Според левицата купувачът на компанията на депутата от ГЕРБ е шеф на още 93 компании и притежател на 53 сдружения. В пленарна зала Николай Бошкилов от Българска социалистическа партия съобщи, че Димитър Гамишев въплъщава лицемерната политика на ГЕРБ. Той акцентира, че компанията на Гамишев попада в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите със отговорности в размер на близо 200 хиляди лв.. В отговор Спас Гърневски от ГЕРБ посочи, че при минимум подозрение в народни представители те сами подават оставката си и не се крият зад имунитети. Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветанов Цветанов е безусловно несъстоятелно тъкмо Българска социалистическа партия да приказват за морал. Той даде образец със правосъдния развой за пазаруване на гласове, който се води против народен представител от Българска социалистическа партия.

Димитър Гамишев съобщи, че самичък е взел решението да подаде оставка, с цел да не се злоупотребява с ГЕРБ. Той посочи, че компанията му не е имала отговорности сега на прехвърлянето й на купувача. На този стадий Димитър Гамишев остава водач на общинската организация на ГЕРБ в Гоце Делчев. Цветан Цветанов разясни, че се организират отчетно-изборни събрания, след които Гамишев няма да бъде избран отново.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР