Парламентът прие оставката на министъра на земеделието, храните и горите

...
Парламентът прие оставката на министъра на земеделието, храните и горите
Коментари Харесай

Парламентът прие оставката на Порожанов и назначи Десислава Танева на негово място

Парламентът одобри оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов със 121 гласа " за " и 5 " срещу " и назначи ръководителя на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева на негово място. 
 Борисов сменя Порожанов с Десислава Танева  Министър Порожанов подаде оставка, Борисов я одобри  Нинова: Задкулисието назначи Порожанов и Борисов е подвластен от него  Втори опит да обяснят за какво са укрити парцели на Порожанов
Петте гласа " срещу " бяха на депутати от Движение за права и свободи. Оставката на Порожанов идва след следствие на прокуратурата за злоупотреби с евросредства в Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) от времето, когато той беше негов началник.

Той подаде оставка пред премиера Бойко Борисов през вчерашния ден, който я одобри и малко по-късно предложи Десислава Танева да го замести. В претекстовете за решението си Порожанов показва, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление. 

Танева е родена в Сливен и е завършила икономика в УНСС. От 1997 година е изпълнителен шеф на " Мел инвест холдинг " АД и дъщерни сдружения.

Тя извършва ролята на регионален координатор за ГЕРБ за Сливен от учредяването на партията, а от 2007 до 2009 година е ръководител на Общински съвет-Сливен.

Депутат е в последните четири Народното събрание. Заема поста ръководител на земеделската комисия както в 41-во, по този начин и в настоящето, 44-то Народно събрание. Изпълнява ролята на министър на земеделието и храните от 2014 до 2017 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР