Парламентът прие окончателно новия Закон за административното регулиране на икономическите

...
Парламентът прие окончателно новия Закон за административното регулиране на икономическите
Коментари Харесай

Окончателно: Парламентът прие Закона за горивата

Парламентът одобри дефинитивно новия Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Законът ще влезе в действие 6 месеца след обнародването му в „ Държавен вестник “. Един месец по-късно министърът на стопанската система би трябвало да издаде разпоредба за подаването на заявки от търговците.


Търговците на едро и дребно, съхраняващите петрол и нефтени артикули, както и дистрибуторите ще би трябвало да подадат заявление за регистрация в 3-месечен период, откакто Министерството на стопанската система разгласява информация за нужните документи.

Депутатите взеха решение от огромните търговци на горива да се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лв.. Първоначалното предложение беше той да е 3 млн. Изискването за търговците на дребно е импортиран капитал не по-малък от 20 хиляди лв.. Първоначалните текстове предвиждаха сумата за дребните търговци да бъде 200 хиляди лв..
 Парламентът приема противоречивия Закон за горивата Парламентът приема противоречивия Закон за горивата
Парламентът разисква на второ четене противоречивите текстове, свързани със Закона за горивата. Промените провокираха митинги на търговци и превозвачи.

Новият законопроект провокира спор в обединението „ Обединени патриоти “. Причина за това стана декларираната позиция на водача на НФСБ Валери Симеонов, който поддържа протестиращите дребни търговци на горива и дефинира законопроекта като лобистки и даващ „ служебна победа “ на огромните компании в сектора. Различната позиция на НФСБ наложи провеждането на съдружен съвет, след който водачът на Атака Волен Сидеров, който е и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “ разгласи, че по тематиката е реализиран консенсус сред партиите. Само няколко часа по-късно от партията на Валери Симеонов разпространиха до медиите известие, че изнесената от Сидеров информация не дава отговор на истината и няма реализирано единодушие.
 Без консенсус сред Патриотите по противоречивия закон за горивата Без консенсус сред Патриотите по противоречивия закон за горивата
Напрежението сред съдружните сътрудници в Обединените патриоти се задълбочава. И през днешния ден продължиха разногласията към законовите промени за производител...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР