Парламентът прие окончателно новия екоелемент в данъка за старите коли,

...
Парламентът прие окончателно новия екоелемент в данъка за старите коли,
Коментари Харесай

Окончателно! Данък трошка се качва, без облекчения за автомобил на газ

Парламентът одобри дефинитивно новия екоелемент в налога за старите коли, който ще оскъпи налога им приблизително с 10 до 30%. Текстовете бяха гласувани на второ четене, като срещу тях гласоподаваха от Българска социалистическа партия и от " Атака ".

Текстът на второ четене, засягащ повишаването на налога за старите коли, чрез промени във формулата, бе обсъждан развълнувано в пленарната зала повече от два часа.

Социалистите пък поддържаха Обединените патриоти за данъчни облекчения до 50% за хората, които карат на газ, а не на бензин. Текстът не мина и не беше подсилен от сътрудниците им от ГЕРБ, които се въздържаха.

Обединените патриоти обаче се разсърдиха не на ГЕРБ, към които подходиха с схващане, тъй като си имали своите причини, а укориха Движение за права и свободи и Воля.

" Движение за права и свободи и Марешки гласоподаваха срещу и наказаха хората, които употребяват газови уредби ", изригна Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи опонира, че става въпрос за газови уредби, за които никой няма да знае дали сега се движат на газ, или на бензин.

В същото време пък болшинството без мотивация отхвърли едно извънредно значимо предложение на Движение за права и свободи, което визира бюджета на общините, акцентира Цонев. Движението оферираше коли на лизинг да заплащат налога по общини, а не по седалището на лизинговата компания, тъй като по този начин парите изтичали от районите и се съсредоточавали в столицата.

" Там, където автомобилът се движи по шосето, там, където замърсява, а не, където е седалището на лизингодателя, тъй като седалището е в София ", стимулира се финансистът за отхвърленото предложение на придвижването.

Цонев установи, че ръководещите " облагодетелстваха София, тъй като всички огромни лизингови компании са тук ".

Зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи упрекна, че този текст е лобистки, като даде образец, че тировете може да се движат в други региони на страната, само че огромните компании, които ги дават на лизинг, са тук, в столицата.

" Тук, в София се заплаща данъкът, драги ми патриотчета! ", изригна Цонев, което предизвика забележка от зам.-шефа на Народно събрание Явор Нотев. " От през вчерашния ден нямаме на въоръжение нови обръщения! ", насочи рецензия Нотев, с намек за вчерашните обиди на " мишки " и " мишлета ".

" Приемам, че съм излязъл от положителния звук, само че не е идентична мярката ", обърна се с обвиняване за двоен стандарт към Нотев депутатът от Движение за права и свободи. Цонев се възмути, че Ангелов на няколко пъти в негативен избор е обяснявал не по какъв начин той е дал своя вот, а по какъв начин са дали своят вот други групи. " Аз споделих какво направихте вие - наказахте българските жители с газови уредби ", опонира Ангелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР