Парламентът прие окончателно нов закон за мерките срещу изпирането на

...
Парламентът прие окончателно нов закон за мерките срещу изпирането на
Коментари Харесай

Паеламентът окончателно прие закон за изпиране на пари

Парламентът одобри дефинитивно нов закон за ограниченията против изпирането на пари, който беше направен от взаимна работна група на ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Със закона се не разрешава разкриване или поддържане на анонимна сметка или сметка на фиктивно име, както и разкриване или поддържане на анонимни депозитни документи или депозитни документи на фиктивно име.

Според наредбите на новия закон изпирането на пари е превръщане или прекачване на имущество, добито от незаконна активност или от акт на присъединяване в такава активност, с цел да бъде укрит или затрупан противозаконният му генезис. Предвижда се и да бъде направена национална оценка на риска от изпирането на пари и финансирането на тероризма, която ще се актуализира на всеки 2 години.

Застрахователи, презастрахователи, пощенски оператори, капиталови медиатори, нотариуси, регистрирани инспектори и други няма да имат право да откриват кореспондентски връзки с банки фантоми.

Контролът по използването на закона ще се упражнява от ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС). Той ще дефинира контролни органи, които ще са част от състава на дирекция " Финансово разузнаване " на организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР