Парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за държавния бюджет

...
Парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за държавния бюджет
Коментари Харесай

След 20 часа заседание: ГЕРБ се примири с бюджета на Асен Василев

Парламентът одобри дефинитивно на второ четене законопроекта за държавния бюджет за 2023 година, в 5:41 часа в петък. „ Добро утро и цветущ бюджет “, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков след приемането на последната наредба от законопроекта. 

Министърът на финансите Асен Василев благодари за свършената работа. Благодаря на сътрудниците от бюджетна комисия и на всички присъстващи в залата, на всички сътрудници и стенографи, които в продължение на над 20 часа съумяха да устоят на този маратон, сподели той.

След това Желязков закри съвещанието на Народното събрание. Той разгласи, че идващото пленарно съвещание ще стартира в 13:00 часа.

„ Благодаря на целия тим, с който бяхме дружно до 6 часа сутринта в Народното събрание, един до друг, с цел да приемем бюджет с 3% недостиг, съответна обществена стратегия и с ограничения, изсветляващи стопанската система. Това е бюджет, който дава път на България към еврозоната! “, написа Кирил Петков.

Припомняме, че на бурно среднощно съвещание на Бюджетната комисия във вторник ГЕРБ организира невиждана офанзива против оферти от финансовото министерство бюджет, който приготвя страната за условията за влизане в еврозоната.

По време на траялото тогава над 10 часа съвещание, Делян Добрев гневно нападна и съумя да промени на комисия съществени параметри и в приходната и в разходната част на бюджета. Това накара малко преди среднощ финансовият министър Асен Василев да съобщи, че не поддържа бюджетът, признат от комисията. Това в действителност означаваше рухване на държавното управление.

Но изненадващо през вчерашния ден сутринта, след извършена лидерска среща сред Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов, водачът на ГЕРБ анулира всички парламентарни гимнастики на своя народен представител и заяви, че са постигнали единодушие за бюджета.

След тези динамични два дни през вчерашния ден стартира гласуването на новия бюджет, което приключи в дребните часове на тази заран.

Веднага след приемането на бюджета, финансовият министър Асен Василев благодари на депутатите и разяснява пред кореспонденти, че признатият бюджет е в в началото заложените рамки и е удовлетворен от него.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР