Парламентът прие окончателно - на второ четене, промените в Закона

...
Парламентът прие окончателно - на второ четене, промените в Закона
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене промените в Закона за отбраната

Парламентът одобри дефинитивно - на второ четене, измененията в Закона за защитата и въоръжените сили на Република България. Така за участие в състава на многонационални военни формирования при осъществяване на интервенции или задачи на територията на страната, отвън случаите на оповестяване на война и военно състояние, министърът на защитата назначава българските военнослужещи за период, не по-дълъг от една година, съобщи БНР.

Срокът може еднократно, без единодушие на военнослужещия, да бъде удължаван до 30 календарни дни със заповед на министъра на защитата по стимулирано предложение на началника на защитата, взеха решение депутатите.

Военнослужещите и цивилните чиновници, командировани на длъжности в задгранични представителства на Република България, до влизане в действие на този закон, ще се считат за командировани за времето, несъмнено в закона, след получено документално единодушие от тяхна страна.

В спокойно време  Въоръжените сили извършват и задания по присъединяване в интервенции, задачи и в интернационалните начинания, или отвън територията на страната, написаха още депутатите. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР