Парламентът прие нов правилник за работа в условията на извънредно

...
Парламентът прие нов правилник за работа в условията на извънредно
Коментари Харесай

Парламентът приe нови правила в извънредното положение

Парламентът одобри нов устав за работа в изискванията на изключително състояние, само че това още веднъж не стана единомислещо. Един от най-важните аспекти е, че няма да има постоянни ваканции – великденска и лятна (през август). А що се отнася до най-важният аспект от работата, т.е. наличието в пленарна зала, при разискванията е целесъобразно наличието на най-вече 25% от депутатите.

Освен това, единствено за 24 часа може да се дават писмени оферти за промяна и допълнение на закони, гласувани на първо четене и преди да бъде гласуван на второ четене – първо в комисия, по-късно и в пленарна зала. Законопроектите пък минават единствено на една комисия – водещата.

От Българска социалистическа партия, посредством депутата Кристиан Вигенин, оповестиха, че не поддържат – тъй като се резервира правилото Народното събрание да се привиква действително единствено след самодейност на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и тъй като няма парламентарен надзор. Гледната точка се заключва с това, че като няма парламентарен надзор, няма никакъв надзор върху активността на държавното управление, до момента в който има изключително състояние.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР