Парламентът прие на второ четене всички текстове от новия Закон

...
Парламентът прие на второ четене всички текстове от новия Закон
Коментари Харесай

Депутатите приеха окончателно новия антикорупционен закон

Парламентът одобри на второ четене всички текстове от новия Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество.

Със закона се основава обединен антикорупционен орган - Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, която ще управлява лицата, заемащи висши обществени длъжности. Ръководството на комисията ще бъде избирано от Народното събрание. Комисията няма да преглежда анонимни сигнали.

Членовете на комисията ще минават инспекция за честност, която има за цел да откри, че проверяваното лице извършва пълномощията или отговорностите си почтено и честно при съблюдаване на Конституцията и законите на страната и в полза на жителите и обществото.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила благодари за всички депутати за признатия закон и изрази убеденост, че той ще докара до по-голяма успеваемост в битката с корупцията, ще отговори на упованията и потребностите на гласоподавателите и на рекомендациите на Европейска комисия. Крум Зарков от Българска социалистическа партия акцентира, че са нужни резултати. Ние ще сме тук и след няколко месеца ще питаме къде са те, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР