Парламентът прие на второ четене промените в Закона за пътищата,

...
Парламентът прие на второ четене промените в Закона за пътищата,
Коментари Харесай

Отложиха стартирането на тол системата до 1 март 2020 г.

Парламентът одобри на второ четене измененията в Закона за пътищата, съобщи организация " Фокус ".
Измененията са импортирани от народния представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков и група народни представители. Със законопроекта се отстранява задължението АПИ да провежда разпространяването на бордови устройства и непосредствено отчитане на ползвателите на платената пътна мрежа. Тези действия ще бъдат напълно трансферирани върху търговците.
С оглед обезпечаване на опцията за техническо изпитване на тол системата, с препоръчаните промени се предлага след влизането в действие на съответните текстове, които я касаят, действието на действително таксуване с тол такса да бъде отсрочено до реализиране на сигурност, че Електронната система на тол такси е в цялостна подготвеност.
Предлага се Народното събрание да отсрочи таксуването с тол такса до взимане на решение на Министерски съвет, с което се удостоверява тази подготвеност за техническо опериране, като се сложи оптимален период, след приключване на който, без значение дали е взето такова решение, да се обезпечи въвеждането на смесената система.
Предлага се този период да бъде 1 март 2020 година Идеята е от тази дата да се започва тол таксуването на пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона. До датата на обнародването на това решение на Министерски съвет, надлежно до 29 февруари 2020 година пътните транспортни средства с обща позволена техническа маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР