Парламентът прие на второ четене промени в Закона за прилагане

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за прилагане
Коментари Харесай

Парламентът прие законови промени, свързани с биологичното производство

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за използване на Общата организация на пазарите на аграрни артикули на Европейския съюз. Измененията са свързани с биологичното произвеждане, съобщи Българска телеграфна агенция.
Предвижда се в едногодишен период Министерството на земеделието, храните и горите да сътвори обществени електронни регистри на лицата, които правят активност по произвеждане, преправяне, предпазване и търговия на аграрни артикули и храни, създадени по разпоредбите на биологичното произвеждане, в това число подизпълнителите; на лицата, които реализират надзор за сходство на биологичното производство; както и на посевния и посадъчния материал и семената от картофи, създадени по разпоредбите на биологичното произвеждане.
От Българска социалистическа партия възразиха, че този период е прекомерно дълъг и желаеха да бъде три месеца, само че предлагането им не беше признато.
Предвижда се министърът на земеделието, храните и горите да дефинира с разпоредба изискванията и реда за търговията от разстояние с биологични артикули, етикетирането и контрола на продуктите, произхождащи от заведенията за публично хранене.
Въвеждат се текстове, регламентиращи потреблението на незадължителния термин за качество "планински артикул ". Условията и редът за неговото потребление и реализирането на надзор върху неговата приложимост също ще бъдат избрани в разпоредба.
От закона отпаднаха наредбите, уреждащи индустриалните квоти и одобряването на рафинерии на вносна сурова тръстикова захар и на производители на изоглюкоза.
По отношение на бранш "Зърно " е планувано земеделските производители да подават декларациите за създадените количества зърно единствено един път годишно (до 30 септември) за цялото създадено количество зърно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР