Парламентът прие на второ четене промени в Закона за измерванията.

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за измерванията.
Коментари Харесай

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за измерванията

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за измерванията.

С тях се цели периодите, за някои осъществявани от Българския институт по метрология услуги, да бъдат уредени на равнище закон, защото те са със характерен темперамент и изискват софтуерно време, друго от посоченото в Административнопроцесуалния кодекс и в Закона за администрацията. Става въпрос за периода за даване на услуга "Одобряване на вида на средствата за премерване, в това число всяка трансформация или допълнение на утвърден вид средства за премерване ", "Първоначална инспекция на средствата за премерване ", "Калибриране на примери и средства за премерване, които не подлежат на надзор " и "Метрологична експертиза на средствата за премерване ".

Срокът за осъществяване на първичната инспекция на средствата за премерване е до 30 дни от датата на заявяването й, с изключение на в случаите, когато заявителят е показал по-дълъг период. Срокът за осъществяване на метрологичната експертиза е не по-дълъг от 12 месеца от приемане на настояването, плануват измененията.

Измененията са в осъществяване на решение на Министерския съвет, което има за цел понижаване на административната тежест.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР