Парламентът прие на второ четене промени в Изборния кодекс, свързани

...
Парламентът прие на второ четене промени в Изборния кодекс, свързани
Коментари Харесай

НС прие промени, свързани с отчитането на резултатите от машинното гласуване

Парламентът одобри на второ четене промени в Изборния кодекс, свързани с данните в протоколите и с отчитането на резултатите от машинното гласоподаване. Потвърдените гласове от машинното гласоподаване следва да са равни на броя на отпечатаните от системата контролни разписки, записаха депутатите.

В протоколите от секционните комисии към този момент ще се отбелязва общият брой на недействителните, сбърканите и унищожените бюлетини дружно, а не поотделно, както до момента. Ще се показва общо и броят на гласоподавателите в описите и тези, вписани в допълнение.

Срещу тези текстове възразиха от левицата. Крум Зарков разяснява, че в този момент ни се предлага да се нанесе удар и по прозрачността на изборите.

Хамид Хамид /ДПС/ разяснява, че "с един патрон - два заека: хем се опростява протоколът, хем се обезпечава една служебна победа ".

Анна Александрова /ГЕРБ/ изясни, че предложенията им за опростяване на протокола са съобразени със забележките в отчета на ЦИК и цитира, че броят на унищожените, сбърканите и трите типа недействителни бюлетини е пренебрежимо дребен, с цел да се вписва настрана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР