Парламентът прие на второ четене допълнение в Закона за Българския

...
Парламентът прие на второ четене допълнение в Закона за Българския
Коментари Харесай

Парламентът обезпечи създаването на европейски обучителен център от БЧК

Парламентът одобри на второ четене допълнение в Закона за Българския Червен кръст /БЧК/, с което се обезпечава основаването на Европейски център за подготовка и образование на експерти по бедствия, повреди и произшествия, както и на районен склад за бедствена подготвеност и образователно заведение за образованието на парамедици.

Финансирането към този момент е обезпечено от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец, само че за задачата е належащо да се даде земя за основаване на логистичен и обучителен център.

Парламентът одобри процедурни правила за предложение на претенденти и избор на ръководител и членове на КЗЛД

С признатите през днешния ден текстове се регламентира правната опция върху парцели - обществена или частна държавна благосъстоятелност, като се изключи парцелите - изключителна държавна благосъстоятелност, да може да се учредява безплатно право на градеж в интерес на БЧК за трайно облекчаване на публичните потребности, като се има поради реализираните от него действия с общественополезна устременост и значителност. Българският Червен кръст няма да може да употребява построения обект за осъществяване на икономическа активност, като контролът за това се разпорежда на регионалния шеф по местоположение на парцела. Решението за основаване на безплатно право на градеж ще бъде взето от Министерския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР