Парламентът прие на първо четене със 104 гласа "за", 81

...
Парламентът прие на първо четене със 104 гласа "за", 81
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в данъчното законодателство

Парламентът одобри на първо четене със 104 гласа "за ", 81 "против " и 3 "въздържал се " промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се променят и редица данъчни закони. Сред тях са Законът за Данък добавена стойност, Законът за акцизите и данъчните хранилища, Законът за локалните налози и такси.

От "БСП за България " и Движение за права и свободи възразиха против този метод и обявиха, че няма да поддържат промените.

Филип Попов от левицата разяснява, че през един закон ръководещите вършат смяна в цялата приходна част на бюджета. "На мрачно, директно и преносно, вземат решение какъв брой кожи да смъкнат от гърба на българските жители ", уточни той.
Йордан Цонев /ДПС/коментира, че ръководещите свеждат парламентарния спор до това да споделят от трибуната дали поддържат или не измененията. Аргументите не са значими за вас, тъй че няма и да ви ги дадем, съобщи той. Цонев уточни единствено, че с промените се усилва данъчното задължение за земеделските производители.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова /ГЕРБ/ означи, че в 90 % от размера си измененията транспонират шест европейски наставления. Има няколко разпореждания, които касаят понижаване на административната тежест на данъкоплатците, и няколко разпореждания, които целят да се предотвратят опциите за отбягване на данъчни заплащания, уточни тя.

Румен Гечев / "БСП за България "/ възрази, че левицата не е срещу директивите на Европейски Съюз, само че е срещу около тях да бъдат прокарвани и други текстове в седем закона, които имат съществено въздействие върху бюджетните доходи и ще повлияят върху ориста на редица български компании. Той уточни още, че Министерството на финансите не е показало никакви планове за резултата от измененията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР