Парламентът прие на първо четене промените в Закона за подпомагане

...
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за подпомагане
Коментари Харесай

Парламентът прие помощ за земеделците

Парламентът одобри на първо четене измененията в Закона за подкрепяне на земеделските производители, с които се обезпечава използването на новата мярка за обезщетения против COVID-19.
Помощта е под формата на еднократно заплащане, което ще се прави в период до 30 юни 2021 година За приемането ѝ ще се попълня заявление за подкрепяне, което ще се утвърждава до края на тази година.
Подкрепата е за бенефициенти, които са наранени от рецесията. Максималният размер на помощта не би трябвало да надвишава 7 000 евро на аграрни собственик и 50 000 евро за малко или приблизително дружество.
Така със законопроекта се регламентира опция за използване на новата мярка посредством Интегрираната система за администриране и надзор и се основава правно съображение за издаване на разпоредба за нейното използване.
Мярката ще разреши от наличните финансови средства по програмата за развиване на селските региони да бъдат подкрепени, както селските стопани, по този начин и дребните междинни предприятия.
Министерството на земеделието, храните и горите ще изготви разпоредба в съкртени периоди, която ще дефинира редът и изискванията за използването на мярката.
В дневния ред на Народното събрание е и разискването на план на решение за приемане на Процедурни правила за изискванията и реда за предлагането на претендент за заместник-председател на Комисията за финансов контрол, ръкoводещ ръководство "Застрахователен контрол ".
За да влязат измененията в действие, те би трябвало да бъдат утвърдени и на второ четене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР