Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството на територията

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за устройството на територията. Така срокът за правене на общи устройствени проекти на общините се удължава с две години до 1 януари 2021 година, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Един от главните претекстове е фактът, че огромна част от общините нямат утвърдени и влезнали в действие общи устройствени проекти. Процедурите за одобряването на тези проекти се забавяли поради обжалване избора на реализатор, мъчно набиране на информация за устройството на дадена територия и продължителните публични разисквания.

Александър Ненков, ГЕРБ: Практиката демонстрира: 70-80 общини имат настоящи устройствени проекти. Много общини не са съумели да ги одобрят. Между 70-80 общини, които имат настоящи общи устройствени проекти, което е доста по-малко от това, което в действителност е било и желанието на законодателя преди повече от 7 години. Голяма част от общините са на някакъв стадий на разработване на общ организационен проект. И къде по справедливи аргументи, най-много по справедливи аргументи, къде по субективни, тъй като има и такива - не са стигнали до неговото дефинитивно приемане. Да им се даде един рационален период, в който те да завършат тези процедури.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР