Парламентът прие на първо четене промени в Закона за насърчаване

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за насърчаване
Коментари Харесай

Приеха на първо четене промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за поощряване на вложенията. Вносител на измененията е Министерският съвет.

Целта е привеждане на закона в сходство с измененията на Общия правилник за групово освобождение в действие от 10 юли 2017 година, въвеждащи нови разпореждания против преместванията в схеми за районна капиталова помощ. Това съгласно вносителя ще разреши да бъде продължено ефикасното привличане и поощряване на осъществяването на съществуващи и бъдещи значими за стопанската система ни капиталови планове с публикуван документ по реда на закона на територията на страната, чрез непрекъснатото даване на финансови насърчителни ограничения, които са значим инструмент на провежданата капиталова политика.

Друга цел е прецизиране на съществуващите условия на закона за изясненост за вложителите и за отразяване на настъпили промени в други нормативни актове, към които законът препраща. Това ще улесни вложителите, кандидатстващи за издаване на документ и изпълняващи сертифицирани капиталови планове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР