Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронното

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронното
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за електронното управление

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за електронното ръководство. Измененията са импортирани от Министерски съвет.

"За " законопроекта гласоподаваха 105, "против " - 3 и "въздържали се " - 40, с което те бяха признати. Законопроектът цели да обезпечи успеваемост и сигурност при даването на електронни административни услуги на жителите и организациите поради признатите промени и допълнения в Административнопроцесуалния кодекс.

С първата група промени се реализира гаранция, че жителите и организациите – консуматори на електронни административни услуги, ще разполагат със сигурен, благонадежден и проследим канал за подаване на електронни документи и заявяване на електронни административни услуги. Втората група промени и допълнения се отнася до пълномощията на ръководителя на Държавна организация „ Електронно ръководство “, целящи гарантиране на осъществяването на Стратегията за развиване на електронното ръководство в Република България, използването на архитектури по области на политики и бюджетен надзор върху разноските за е-управление и ИКТ.

Изграждането и развиването на електронното ръководство изисква координация, оперативна съгласуемост и систематична интеграция на споделените осведомителни запаси при резистентен модел за дълготрайно ръководство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР