Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронната

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронната
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене правила за доставчиците на посреднически онлайн услуги

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за електронната търговия със 105 гласа "за ", без "против " и 1 "въздържал се ".

С тях се обезпечава използването на Регламент (ЕС) 2019/1150 и ограничения при нарушение на наредбите му. Промените ще обиден доставчиците на посреднически онлайн услуги, доставчиците на онлайн търсачки, бизнесползвателите на услуги, предоставяни от снабдители на посреднически онлайн услуги и онлайн търсачки.

Регламентът вкарва набор от наложителни правила за доставчиците на посреднически онлайн услуги, във връзка с нелоялните търговски практики и във връзка с извънсъдебното споразумяване на разногласия. Регламентът включва условия към общите условия на доставчиците на посреднически онлайн услуги; правила и периоди при ограничение, прекъсване и преустановяване на услуги към даден бизнесползвател; и условия, свързани със характерните договорни условия. Предвидено е обвързване за обезпечаване на вътрешна система за разглеждане на тъжби, както и отговорности и правила, свързани с медиацията.

Малките предприятия, снабдители на посреднически онлайн услуги, са освободени от основаването на вътрешни системи за разглеждане на тъжби и от нуждата от изтъкване на посредници в общите условия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР