Парламентът прие на първо четене промени в Закона за административното

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за административното
Коментари Харесай

На първо четене: Облекчават се изискванията за регистрация за търговия с нефт

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Измененията бяха утвърдени със 131 гласа " за ", 3 " срещу " и 13 " въздържал се ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Промените са импортирани от Министерски съвет и с тях се облекчат условията за регистрация за търговия с петрол и нефтопродукти, посредством въвеждане на диференцирани прагове за най-малък капитал/активи и поръчителство според от чистите доходи от продажби за миналата календарна година, като изискуемо изискване за осъществяване на съответната активност.

От обсега на закона се изважда активността по краткотрайно предпазване и/или зареждане от аграрни собственик на нефтопродукти, предопределени за лична икономическа активност.

Според Министерския съвет, направените промени и допълнения ще допринесат за ясното и тъкмо използване на закона, както и ще спомогнат за ненарушаване на конкурентната бизнес среда на пазара на горива.
Румен Гечев / " Българска социалистическа партия за България " / уточни, че преди година и половина е признат долнокачествен закон, който съгласно Комисията за защита на конкуренцията е срещу конкуренцията.

Той даде образец, че търговците на пропан-бутан в бутилки са били задължени да имат в наличност /на склад/ най-малко 10 хиляди бутилки по 25 евро всяка, с цел да останат на пазара, а в този момент това условие отпада. Хората закупиха 10 хиляди, някои по 17-20 хиляди, които една година стоят на склад - замразени пари. Сега знаете ли какво се предлага в поправката - споделя се: " Майтап, бе, Уили! Стана неточност, момчета! ", уточни Гечев.

Валери Симеонов / " Обединени патриоти " / разяснява, че актуалният законопроект е подсилен от всички участници в сектора и с него се поправя неточност, позволена от изпълнителната власт. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР