Парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, целящи

...
Парламентът прие на първо четене промени в Наказателния кодекс, целящи
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене засилена наказателноправна защита срещу кражбата на фирми

Парламентът одобри на първо четене промени в Наказателния кодекс, целящи въвеждането на три европейски наставления.
Предложението бе подкрепено със 102 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 39 „ въздържали се “. С оферти план на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс (ЗИД на НК) се цели въвеждане в националното законодателство на условията в няколко европейски наставления. Законопроектът беше утвърден и импортиран за разглеждане и приемане в 43-тото Народно заседание, само че заради предварителното преустановяване активността му не беше обсъждан, което постанова повторното му внасяне.
Предложените промени плануват въвеждане на засилена наказателноправна отбрана против непозволени дейности, добили известност в публичния живот под наименованието „ кражба на компания “. Установяването на надзор посредством осъществяване на едно или цялост от документни закононарушения все още е наказуемо действие, предвиждащо оптимално наказване отнемане от независимост за период до две години, а в случаите, в които деецът е неосъждан – освобождение от наказателна отговорност с налагане на административно наказване „ санкция “.
Предвиждат се два квалифицирани състава на документното закононарушение: когато документното закононарушение се прави най-общо за да се откри надзор върху непознато юридическо лице се планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до шест години. В случаите обаче, когато такива вреди са претърпени, те са в изключително огромни размери (равни на или повече от 140 минимални работни заплати) и действието съставлява изключително тежък случай, се предлага наказването да бъде „ отнемане от независимост “ за период от една до 10 години, като по едно и също време с това да има опция за налагане на наказване „ конфискация “ и/или „ отнемане от права “, съобщи Фокус.
Предлага се инкриминирането на противозаконен рандеман на подземни благосъстояния на територията на цялата страна. Към момента съставлява административно нарушаване.
Депутатите одобриха измененията без спор в пленарна зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР