Парламентът прие на първо четене два законопроекта с предложения за

...
Парламентът прие на първо четене два законопроекта с предложения за
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Закона за държавната собственост на първо четене 

Парламентът одобри на първо четене два законопроекта с оферти за промени в Закона за държавната благосъстоятелност.

С измененията се усъвършенства процедурата, обвързвана с отчуждаването на частни парцели по Закона за държавната благосъстоятелност. Предлага се в седeмдневен период от постъпване на настояването съдът да позволява авансово осъществяване на акта за отчуждаване, когато това се постанова, с цел да се защитят изключително значими държавни или публични ползи при реализирането и построяването на значими национални обекти и обекти с национално значение.

Предвижда се допускането на авансово осъществяване, когато е налице влезнал в действие обстоен организационен проект, с който парцелът е предназначен за създаване на народен обект или обект с национално значение, парцелът не е само жилище на притежателя и избраното обезщетение е импортирано по сметка на правоимащите лица или по сметка на регионалния шеф.

Запазва се опцията за въвод на вложителя във притежание в парцела и за приемането на позволение за градеж, като се планува при допускане на предварителното осъществяване съдът да дефинира и парична гаранция в размер до една трета от размера на импортираното от вложителя обезщетение. Запазва се настоящият ред за установяване и погашение на компенсации и се уточняват наредбите по отношение на съобщаването на отчуждителния акт, посредством отпадане на задължението за правене на протоколи, подписани от съседи, чиято цел е да удостоверява, че заинтригуваните лица не са открити на съответния адрес. С цел да се подсигуряват правата и ползите на притежателя на отчуждения парцел и да се обезпечи правото на правосъдна отбрана със законопроекта се предлага уведомяването на заинтригуваните страни да се прави по реда на Административнопроцесуалния кодекс, която процедура по известяван обезпечава правото на отбрана на собствеността на жителите и организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР