Парламентът прие на първо четене днес Закона за устройство и

...
Парламентът прие на първо четене днес Закона за устройство и
Коментари Харесай

Ограничават безразборното застрояване в София

Парламентът одобри на първо четене през днешния ден Закона за устройство и застрояването на Столичната община, който цели да ограничи безразборното застрояване в София.

Промените са инициирани от основния проектант на София Здравко Здравков и имат за цел да затворят малките врати в закона, въз основата на които Столичната община позволява строителството на прекомерно високи здания на несъответствуващи места, определянето на оптимални височини и основаване на две зони за небостъргачи.

Строителството на небостъргачи ще бъде позволено единствено в региона на 7-и километър на бул. " Цариградско шосе " и на Околовръстното шосе в при квартал " Люлин " и бул. " Царица Йоана ".

Текстовете плануват оптималната височина за нови здания в центъра на София ще бъде 50 метра. Според плана това е регионът сред булевардите " Мария-Луиза ", " Александър Стамболийски, " Константин Величков ", " Пенчо Славейков ", " Витоша ", южната част на " България ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Генерал Данаил Николаев ".

Законопроектът получи поддръжката на депутатите от " Българска социалистическа партия за България ". Народният представител Христо Проданов се пошегува, че хората в София живеят на по-малка повърхност от тази, на която трябвало да живеят кокошките, с цел да са щастливи.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР