Парламентът прие и на второ четене Закона за административното регулиране

...
Парламентът прие и на второ четене Закона за административното регулиране
Коментари Харесай

Спорният закон за горивата мина и на второ четене


Парламентът одобри и на второ четене Закона за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, придобил известност като закон за горивата, съобщи БГНЕС. Законопроектът има за цел да контролира бранша, само че се трансформира в противоречив, тъй като провокира недоволството на дребните търговци и превозвачи на горива, които няколко дни стачкуваха пред Министерски съвет и Народното събрание.

Вчера се стигна даже и до затваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " за към 2 часа, а за през днешния ден е планувани нови протестни дейности пред Народното събрание.

Новият отраслов закон планува министърът на стопанската система да управлява регистрацията на търговците с горива. Първоначалното предложение беше това да бъде финансовият министър, само че по предложение на ГЕРБ текстът бе изменен. Икономическият министър ще бъде подпомаган от особено звено в Национална агенция за приходите, което ще приема и ревизира документите, ще прави инспекции, а в случай че установи нарушавания – ще сформира актове. Законът планува и основаването на Консултативен съвет към Министерство на стопанската система, отговаряш за връзката и съдействието сред обществената власт и търговците.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР