Парламентът прие доклада на анкетната комисия за сделката с ЧЕЗ

...
Парламентът прие доклада на анкетната комисия за сделката с ЧЕЗ
Коментари Харесай

Парламентът прие доклада за сделката за ЧЕЗ

Парламентът одобри отчета на анкетната комисия за договорката с ЧЕЗ след два дни диспути. На финала обаче, по време на гласуването,

нито един народен представител не се разгласи " срещу ". " За " гласоподаваха 148 народни представители, а 26 се въздържаха.

ГЕРБ разгласи комисията за ялова, Движение за права и свободи назова отчета манипулативен, а от Българска социалистическа партия подлагаха на критика изначалната причина за проблема - зле направената приватизация.

Цялата пара отиде в свирката, възкликна шефът на енергийната комисия Делян Добрев. Депутатът от ГЕРБ установи, че краткотрайната комисия за ЧЕЗ " излезе ялова ".

Тя не способства с никаква нова информация от последните два месеца, добави Добрев.

" Председателят на комисията беше доста деен. Поздравявам го и от трибуната, тъй като в действителност доста се остаряла, само че просто нямаше какво повече да се направи ", поздрави той Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия. Както са споделили хората: " Цялата пара отиде в свирката ", заключи Делян Добрев.

По време на полемиката най-пространен и обстоен разбор направи енергийният познавач в Движение за права и свободи Рамадан Аталай, който разгласи документа за манипулативен и подвеждащ. Аталай повтори своите съображения против потребността изобщо от сходна комисия и отчет, и срещу намесата в частно-правни покупко-продажби от страна на страната.

" Бойко Борисов и ръководещите непрекъснато приказват, че не желаят да се подвигат цените на ел. силата, само че всяка инвестиция води до повишение на цената й ", акцентира Аталай. Да не бягаме да гасим мераци, прикани депутатът от енергийната комисия, който счита, че по този начин се разрушава престижът на Народно събрание. Моята сдържаност се базира на желанието националното посланичество да бъде дейно и да не влиза в непрекъснати сюжети, моли Аталай.

Той цитира с тавтология Чърчил. Управляващите от ГЕРБ, Патриоти и Българска социалистическа партия да намират верните решения, откакто са изчерпали неправилните, пожела им Рамадан Аталай.

На рецензиите му реагираха от Българска социалистическа партия. Случаят ЧЕЗ и " Инерком " е директно разследване на погрешно направената приватизация през 2002, означи Таско Ерменков. Няма по какъв начин, като си почнал изкривено, да е право, добави той. И заключи, че в случай че някой манипулира залата, това не са от левицата. Дали бяха реализирани задачите на ел. снабдяването, какво е качеството, каква е цената и така нататък, запита соцдепутатът. Аз разбирам устрема да бъде оправдана приватизацията на ЕРП поради държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи, сподели той, само че заключи, че тя е била осъществена в полза на вложителя и е пропуснат ползата на потребителя. Регулаторът би трябвало да има превантивна роля, а не да тича след това при такива енергийни покупко-продажби, разкритикува Ерменков. Извинявайте, само че в случай че едно икономическо деяние се ръководи с политически цели, е чист комунизъм, обърна се към Аталай и Валери Жаблянов.

Днес установяваме с отчета, че процесът е провален, еманацията е опитът да се продаде това сдружение. Този вид философия докара до разрушаването на материални активи в България за вреди от милиарди долари, заключи социалистът. Не страната, опозицията, отчетът и институциите са отговорни, а политическата приватизация, извършена, с цел да унищожите комунизма, прозря Валери Жаблянов. Такава беше направена и в селското стопанство, и в " Кремиковци ", и резултатите са антиикономически, добави Жаблянов.

В имитация Аталай предизвести Жаблянов: " Ще ни върнете тогава, когато партийните секретари отново ще ръководят сдруженията ". " При механически загуби 30% тогава, те в този момент са под 10% ", подсети за положението на ЕРП преди и след приватизацията им депутатът от Движение за права и свободи. И добави, че що се отнася до " Кремиковци " и други предприятия, които са били приватизирани, по-добре от Българска социалистическа партия да мълчат, тъй като ще им извадят остарели отчети, в които и те ще се видят присъединяване като политическа мощ в разпределянето на " Кремиковци ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР