Парламентът прекрати пълномощията на Николай Нанков като депутат след подадената

...
Парламентът прекрати пълномощията на Николай Нанков като депутат след подадената
Коментари Харесай

Парламентът освободи Николай Нанков като депутат

Парламентът приключи пълномощията на Николай Нанков като народен представител след подадената от него оставка. До този миг е ясно, че той е изискал освобождението си по персонални аргументи, само че от опозицията настояха в детайли да обоснове желанието си да напусне Народното събрание.


" Искаме да разберем какви са аргументите. Ако са персонални аргументи, би било хубаво господин Нанков да бъде тук, тъй като би трябвало да се отговори на някои въпроси. Отговаря ли на истината изказванието, че подалият оставка като министър Нанков, сега народен представител, ще бъде върнат в държавното управление като заместник-министър на районното развиване и благоустройството? Искаме отговор от самия него ", настоя националният представител от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

Подкрепа за Николай Нанков показаха от парламентарната група на ГЕРБ. " Заставаме твърдо зад един човек, зад който застана и всяка една професионална общественост, както от строителния отрасъл, по този начин също и от Сдружението на общините ", напомни Цветан Цветанов. Той се обърна към Българска социалистическа партия с апел да поддържат експертизата на Нанков. " Той ще бъде с отворена врата към всеки един кмет, без значение от неговата политическа принадлежност ", увери Цветанов.

Бившият министър на районното развиване и благоустройството се върна в Народното събрание като народен представител от групата на ГЕРБ, откакто освободи министерския пост поради тежката злополука край Своге, лишила живота на 20 души. Поста му наследи досегашният депутат от партията Петя Аврамова, а поради злополуката дружно с Нанков си потеглиха министрите на вътрешните работи и превоза Валентин Радев и Ивайло Московски.
 Николай Нанков подаде оставка като народен представител Николай Нанков подаде оставка като народен представител
Николай Нанков е подал оставка като депутат. Бившият министър на районното развиване и благоустройството се върна в Народното събрание като деп...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР