Парламентът подновява работата си след местните избори. В първия работен

...
Парламентът подновява работата си след местните избори. В първия работен
Коментари Харесай

Интересна новина за депутатите

Парламентът възобновява работата си след локалните избори. В първия работен ден народните представители ще обсъдят план за разкриване на процедурата за избор на нов ръководител на Антикорупционната комисия.

Според процедурните правила, които би трябвало бъдат одобрени в пленарната зала, депутатите ще имат период от 14 дни да оферират претенденти за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

След това в период от 7 дни номинираните показват писмените концепции за работата си като ръководители на Антикорупционната комисия и декларация за имуществено положение и спор на ползи. Ще бъдат проверявани и за принадлежност към някогашната Държавна сигурност.

Правилата плануват позволените претенденти да бъдат изслушани в комисията за битка с корупцията, а действителният избор ще е в пленарната зала. За определен ще се счита този, който е получил поддръжката на повече от половината от присъстващите в пленарната зала народни представители.

Процедурата за избор на ръководител на Антикорупционната комисия се задейства три месеца откакто Народното събрание гласоподава подадена от Пламен Георгиев оставка поради абсурда с недекларираната му тераса.

Законопроектът за държавния бюджет ще се гледа през днешния ден за първи път в Народното събрание, на взаимно съвещание на две комисии. Парламентарната комисия по икономическа политика и Комисията за наблюдаване на приходните организации и битката със сивата стопанска система и контрабандата ще гласоподават на първо четене общата финансова рамка в плана, импортиран от Министерския съвет. Очаква се в съвещанието да взе участие и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

В четвъртък, разискването на бюджета продължава във Финансовата комисия, разрушен и по посоки - парите на Националната здравноосигурителна каса и на Държавното публично обезпечаване.

Законопроектът за държавния бюджет за 2020 година беше импортиран от държавното управление в Народното събрание на 31-ви октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР