Парламентът подкрепи ветото на президента върху текстове от Закона за

...
Парламентът подкрепи ветото на президента върху текстове от Закона за
Коментари Харесай

Депутатите подкрепиха президентското вето върху Закона за приватизацията

Парламентът поддържа ветото на президента върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, признати от Народното събрание на 18 юли. При гласуването на закона в зала 185 депутати бяха срещу, а двама се въздържаха. С това законът беше върнат за ново гласоподаване.

Възраженията на президента са против параграф 3 и параграф 4, които ще доведат до преразглеждане на към този момент подписани приватизационни контракти в ущърб на страната и обществото.

Разпоредбите освен не пазят публичния интерес, само че и значително го повреждат, показва президентът в претекстовете си.

Според вицепремиера Валери Симеонов препоръчаните промени обслужват ползите на предприемача Кирил Домусчиев. Законовите промени провокираха невъобразим скандал в обединението "Обединени патриоти " и взаимни обвинявания в лобизъм сред съдружните сътрудници Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

"Същите не обслужват ползите на страната и българските жители. Нещо повече, те водят до основни вреди и бяха посрещнати с основателно отвращение от обществото ", уточни на собствен ред Румен Радев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР