Парламентът подкрепи почти категорично поставените от правителството условия на Северна

...
Парламентът подкрепи почти категорично поставените от правителството условия на Северна
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини среди в БСП, че обслужват чужди интереси в Северна Македония

Парламентът поддържа съвсем изрично поставените от държавното управление условия на Северна Македония, макар че обичайно по тематиката се стигна до препирня.

Среди от Българска социалистическа партия регистрираха неуспеха на държавната политика към Скопие и оповестиха контракта за добросъседство за неработещ. Управляващите от своя страна приканиха левицата " да обича повече България, в сравнение с другите родини ".

В последна сметка Народното събрание поддържа със 129 гласа " за ", четирима " срещу " /трима от Българска социалистическа партия и един самостоятелен национален представител/ и един " въздържал се " позицията на държавното управление да поддържа даването на дата за начало на договарянията с Европейски Съюз на Северна Македония и Албания, само че да сложи на Скопие съответни условия в преговорния развой.

Основните български условия са свързани с изчистването на противоречивите исторически въпроси и прекратяването на езика на омразата към България.

Парламентът има условие и към Албания да подсигурява в оптималната степен правото на българското национално малцинство да учи книжовния български език като майчин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР