Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на акад. Благовест Сендов,

...
Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на акад. Благовест Сендов,
Коментари Харесай

Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на акад. Благовест Сендов

Парламентът уважи с едноминутно безмълвие паметта на акад. Благовест Сендов, съобщи " Фокус ". Предложението направи при започване на днешното пленарно съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
След това депутатите станаха на крайници и сведоха глави в символ на респект към паметта на акад. Сендов, който с изключение на академик, ръководител на Българска академия на науките и ректор на СУ " Св. Климент Охридск ", е ръководител на 37-ото Народно заседание в интервала 1995 – 1997.
Съгласно правилника оферти за удостояване на паметта с едноминутно безмълвие могат да се вършат единствено в случай че са били импортирани документално в деловодството на Народното събрание до 18.00 ч. на деня, предхождащ съответното пленарно съвещание, с изключение на в изключителни случаи.
Дълбок реверанс пред светлата памет на един от най-уважаваните ни математици, на държавника и достойния човек Благовест Сендов, съобщи Цвета Караянчева.
„ Напусна ни огромният български математикъ, общественик, и държавник акад. Благовест Сендов. Достойна персона с извънредно блестящо наличие в публичния живот на България. Човек с извънреден гений “, съобщи още Караянчева
Тя съобщи, че ще помним неговата безрезервност ще 37-ото Народно заседание, ректор на СУ и ръководител на Българска академия на науките и посланик.
Припомняме, че в понеделник стана ясно, че на 19 януари 2020 година на 87-годишна възраст е умрял акад. Благовест Сендов, знаменит български математик, бележит общественик и държавник - ректор на Софийския университет, основен теоретичен секретар на Българската академия на науките, ръководител на Българската академия на науките, ръководител на Народното събрание на Република България и дипломат на България в Япония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР