Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за

...
Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото върху Закона за военното разузнаване

Парламентът отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за военното разузнаване. Нов спор измежду някогашните съдружни сътрудници от Атака и Вътрешна македонска революционна организация. Волен Сидеров изиска оставката на министъра на защитата от парламентарната естрада. Каракачанов реагира остро на думите на Сидеров.

Парламентът отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за военното разузнаване, които дават опция отпред на Служба " Военна информация " да може да застане и граждански. Според Българска социалистическа партия с измененията има заплаха шефът на службата да е политически привързан.
Крум Зарков - Българска социалистическа партия: Зад почтеното разбиране граждански чиновник се крие понятието " политическо лице ". Въпросът, пред който президентът ни изправя наново, не е жител или боен, а е безпартиен или политик. Христо Гаджев - ГЕРБ: Ръководителят на Служба " Военна информация " се назначава от президента, по предложение на министъра на защитата. Нали не очаквате съществени хора като министъра на защитата, като министър-председателя, който съгласува и президента, който назначава да предложат човек, който не схваща какво да работи. Волен Сидеров - ръководител на Атака: Военното разузнаване е пред банкрут, пред срив. Имаме един министър на защитата, вицепремиер, който би трябвало да подаде оставка, в случай че желае държавното управление да оцелее.Красимир Каракачанов - министър на защитата: Не сме първи април, Волен Сидеров от една година желае оставки. И защото хем желае да бъде във властта и да я употребява, защото има регионални и зам.-областни шефове, министър на стопанската система, зам.-министри, и в това време желае пред публиката да наподобява опозиционер. Обаче няма дупе да скочи на Бойко Борисов или на някой министър от ГЕРБ, направи фундаменталната неточност една година да плюе своите сътрудници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР