Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промени в

...
Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промени в
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха поредното вето на президента

Парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за посевния и посадъчния материал, с които се променя Законът за запазване на земеделските земи. Оспорените текстове са свързани с изменените правила за смяна на предназначението на аграрни земи.

Със 124 гласа "за ", 73 "против " и 6 "въздържал се " болшинството в Народното събрание одобри наново измененията в закона и на процедура отхвърли ветото. От ГЕРБ, "Обединени патриоти " и "Воля " поддържаха промените, а от "БСП за България " и Движение за права и свободи се оповестиха срещу тях.

Държавният глава върна закона в Народното събрание на 2 февруари. Той изрази противоречие с смяната на предназначението на земеделските земи.

Според Румен Радев признатите правила не извършват конституционното обвързване на страната за особена протекция на земята.

Това е шестият закон, който президентът връща за ново разискване в Народното събрание. Румен Радев наложи несъгласие върху Закона за концесиите, Закона за запазване на околната среда, Закона за защитата и въоръжените сили, Закона за бюджета на НЗОК и Антикорупционния закон. Досега Народното събрание преодоля всяко президентско несъгласие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР