Парламентът отхвърли предложението на ВМРО до края на извънредното положение

...
Парламентът отхвърли предложението на ВМРО до края на извънредното положение
Коментари Харесай

Депутатите не приеха месец отсрочка по кредитите

Парламентът отхвърли предлагането на Вътрешна македонска революционна организация до края на изключителното състояние да спрат да текат периодите на дължимите вноски по заемите на физическите лица.

Предложението беше в началото признато на съвещанието на правната комисия нощес.

Идеята на Вътрешна македонска революционна организация бе вноските да останат дължими, само че да не се регистрират наказателни лихви по тях за закъснения и банките да не подхващат никакви юридически стъпки за събирането им.

В закона за изключителните ограничения депутатите заложиха и опцията за прекъсване на процесуалните периоди по правосъдни, арбитражни и изпълнителни производства до анулация на изключителното състояние, което е в действие у нас от 13 март. Изключение ще вършат само периодите по наказателни каузи, производства по екстрадиция, европейска заповед за арест, както и налагане на ограничения за процесуална насила (мерки за неотклонение).

Няма да се постановат и запори върху банкови сметки на физически лица и лечебни заведения, запори върху заплати и пенсии, с изключение на за отговорности за прехрана, за вреди за непозволено увреждане, както и за вземания за трудови хонорари.

Нотириалните производства също се лимитира единствено до неотложните такива.

До този миг депутатите утвърдиха и предлагането министърът на опазването на здравето да вкарва ограничения и ограничавания, избрани в закона.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък отдръпна концепцията си за по-строги противоепидемични ограничения, в това число и опцията за въвеждане на полицейски час.

Отпаднаха и плануваните наказания против медицински лица, които откажат помощ на инфектирани с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР