Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за допълнение на Закона

...
Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за допълнение на Закона
Коментари Харесай

В БСП бесни, че няма да има електронна карта за културни дейности за непълнолетни

Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта за допълнение на Закона за протекция и развиване на културата, импортиран от Българска социалистическа партия.

От левицата предложиха при навършване на 18 години жителите да получават електронна карта за културни действия. Картата важи за циркови и музикални спектакли, както и за концерти, музеи, художествени галерии, театри, кино прожекции, покупка на книги. От Българска социалистическа партия предложиха цената на картата да бъде 200 лв. и да може да се употребява до края на годината, последваща пълнолетието. Според опозицията за електронните карти ще са нужни малко над 15 млн. лв.. От Министерство на културата не поддържат предлагането с претекст, че не е изработен разбор на предстоящите резултати.

Във връзка с това Антон Кутев от Българска социалистическа партия даде брифинг в коридорите на Народното събрание. Според него парите, които е трябвало да бъдат отделени за това са в действителност нужни. Той изясни, че не схваща за какво не е признато предлагането на социалистите и разгласи, че случилото се е „ здрава партизанщина “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР