Парламентът отхвърли мониторинговия доклад за 2017 г. на правителството по

...
Парламентът отхвърли мониторинговия доклад за 2017 г. на правителството по
Коментари Харесай

За наречията в българския език и за още нещо

Парламентът отхвърли мониторинговия отчет за 2017 година на държавното управление по Националната тактика за консолидиране на ромите. В неявяване на вицепремиера Валери Симеонов, чийто сектор е интеграцията.
Три часа избраниците на народа са водили разногласия към един единствен въпрос, а точно „ Могат ли да се интегрират ромите? “ и надали е имало някой в залата, само че и не част от  нея, да каже на българските парламентаристи, че по този начин заложен въпросът е изцяло непроизводителен, да не приказваме, че е и дискриминационен. Ако уважаемите национални избраници бяха употребявали местоименното произношение „ по какъв начин “ и го бяха сложили при започване на дискусионния въпрос, то в хода на дебатите би имало изключителна конструктивност, полза и липса на съмнителна дискриминационност.
Уморително до погнуса бе да научим след дебатите в Парламента, най-много от представителите на „ Обединените патриоти “, че „ дължината на моркова и тоягата би трябвало да бъдат идентични “, реновиран откъс от госпожа Светлана, брачната половинка на Томислав Дончев, както и че някои си имал докторантка от ромски генезис, а и да чуем йеремиев рев по предишното и строителните войски, даващи специалност и работа на ромите. Да не приказваме за мненията, че интеграция на неинтегрируемото е нонсенс. И политическите нападки – кой повече и кой по-малко в годините от другите политически партии са взели участие в процеса на интеграция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР